Kezdőlap
Logopédia PDF Nyomtatás E-mail
Logopédiai foglalkozás gyermekeknek és felnőtteknek
A logopédia a hang, a beszéd-, a nyelvi és kommunikációs képesség és a nyelés zavaraival, az e zavarokban érintett személyekkel foglalkozó tudományág és segítő szakma. A logopédus több tudományág ismereteit alkalmazva végez prevenciós (megelőző), diagnosztikai (megismerő), terápiás (fejlesztő) és rehabilitációs (helyreállító) tevékenységet az érintettek hang, beszéd, nyelvi és kommunikációs képességeinek fejlesztése, az életminőségük javítása érdekében. A logopédus autonóm szakemberként munkája során gyakran együttműködik orvosokkal, pszichológusokkal, pedagógusokkal, más területen képzett gyógypedagógusokkal, gyógytornászokkal, ápolókkal és más segítő szakemberekkel.

 Logopédusi tevékenységem kiterjed:

  •  nem beszélő kisgyerekek korai beszédfejlesztésére, beszédindítására (nyelvi késés, megkésett beszédfejlődés),
  • óvodás és iskoláskorú gyermekek esetén
    • beszédhangejtés kezelésére (pöszeség, artikuláció),
    • beszédészlelés és beszédértési zavar (beszédpercepció),
    • beszélt nyelvi zavar (expresszív, receptív), 
    • írott nyelvi zavar (diszlexia, diszgráfia), 
    • nyelési zavar (nyelvlökéses nyelés),
    • rezonancia zavar (orrhangzósság) fejlesztésére.
Foglalkozom továbbá sérülés vagy betegség következtében kórházba kerülő, rehabilitációra szoruló felnőttekkel is, akiknek a hangadás, a beszéd és a beszédértés, az írás és olvasás terén vannak nehézségeik (afázia, dizartria).

A logopédiai foglalkozásokon első alkalommal sor kerül a kliens vizsgálatára. A diagnózis meghatározása után az érintett egyéniségét és élethelyzetetét is figyelembe vevő személyre szabott terápia megtervezése, majd megkezdése történik.
 

A foglalkozás időtartama: 30 perc és 60 perc között

Foglalkozásvezető: Bartuschek Mónika logopédus (06 20/361-2929)

 
< Előző

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!