Kezdőlap arrow Megközelítésünk
Beköszöntő PDF Nyomtatás E-mail

Boribon mackó vagyok, Marék Veronika (író, grafikus) gyermeke. Szeretném bemutatni a kuckómat, ahol nagyon sok érdekes és hasznos programmal találkozhatsz. Velem tartasz?

A 3 év alatti babák délelőttönként együtt tornáznak, énekelnek, és különleges, bebújós, pörgő-forgó mozgásfejlesztő játékokkal ismerkednek. Mónika néni azt mondja, a zene is fontos, ezért mindig énekelünk, mondókázunk, kezünkbe vehetjük a ritmushangszereket, játszhatunk a bábokkal, és a furulya hangját is minden alkalommal hallhatjuk.

Az óvodás korú gyerekek délutánonként ugrálhatnak, tornázhatnak, fogócskázhatnak, foroghatnak kedvükre. Sőt, ezeket a különleges mozgásfejlesztő eszközöket ők is kipróbálhatják.
A zárkózott, félénk, esetleg szorongó ovisok szombatonként bábozhatnak vagy rajzolhatnak nálunk. A pszichológus Tünde néni szerint jó ide jönni, mert itt a gyerekek segítségével minden báb életre kel, a báb olyan dolgokat is megtehet, amit a gyerekek nem szoktak. Az önfeledt bábjátékon túl a gondolkodás, a szókincs, valamint a problémamegoldó képesség is fejlődik.
Tünde néni szerint rajzolni azért jó, mert olyan dolgokat is ki lehet olvasni az ovisok, kisiskolások rajzaiból, ami sok kérdésre (szorongásra, önértékelési problémákra) választ adhat. A rajzolás  feldolgozatlan traumák, negatív élmények kezelésében nagy segítséget nyújthat.

Az iskolába készülő ovisok között akad, aki kiemelkedően ügyes, és olyan is van, aki sehogyan sem boldogul a rá váró feladatokkal, mert nem tud kellően figyelni vagy mozgásában ügyetlen, esetleg beszéde még nem tökéletes. Őket délutánonként izgalmas feladatokkal várja a fejlesztő pedagógus Dóra néni, továbbá különleges játékokkal a logopédus Alice néni vagy a mozgásterapeuta Mónika néni.

A kisiskolások közül néhányan nem érzik jól magukat a suliban, mert összetévesztenek bizonyos betűket. Nem értik, hogy mit olvasnak, nehezen tanulnak verset, róluk azt mondják, tanulási nehézségeik vannak. Nekik Dóra néni, Alice néni és Mónika néni tud segítséget nyújtani.

A kamaszok szombatonként TV vagy számítógép bámulása helyett korosztályukkal együtt önismereti foglalkozásokra járhatnak. Egy serdülő személyisége kialakulófélben van, kritikus, de felelősségtudata, döntéshozó-képessége még fejlődésre szorul. A foglalkozásokon használt szituációs gyakorlatok, önértékelést segítő játékok megoldást nyújtanak számukra.

Mint ahogy már írtam, a kuckómban a pszichológustól a logopédusig több szakember is megtalálható, akik kívánságra egyéni terápiát is kidolgoznak.

Amennyiben szeretnéd kuckómat rendszeresen látogatni, ígérem, minden foglalkozást elérhető áron találsz!

Mancsot rá!

Boribon, a barátod

 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!