Kezdőlap
Szülőtanácsadás kisiskolás korú gyermek neveléséhez PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekneveléssel kapcsolatos tanácsadás szülőknek

Mikor megszületik a kisbabánk, szinte mindenki elhatározza, hogy márpedig ő tökéletes szülő lesz, nem fogja azokat a hibákat elkövetni, mint mások, mindig vidám és jókedvű lesz, és az ő babája természetesen a világ legjobb kisbabája, óvodása, kisiskolása lesz. Sajnos ez az elhatározás az esetek 99 százalékában nem így valósul meg. Bizony nagyon nehéz szülőnek lenni – talán a legnehezebb feladat! Ahogy gyermekünk fejlődik, tanul, okosodik, mi is vele együtt megtanuljuk, milyen is szülővé válni. Ez egy igen hosszú út, amelynek során többször ütközhetünk akadályba. Ilyenkor úgy érezhetjük, képtelenek vagyunk megoldani a problémát, nem vagyunk képesek előrehaladni, változtatni. Kívülállóként sokkal kézenfekvőbb felmérni azokat a dolgokat, amiken ha változtatunk, problémáink megoldódnak.

Mikor érdemes felkeresni bennünket?

  • Ha úgy érezzük a gyermeknevelés terén zsákutcába kerültünk.
  • Ha már képtelennek érezzük magunkat egy-egy nevelési probléma megoldásában.
  • Gyermekünk viselkedésében negatív változást észlelünk, és nem tudjuk az okát
  • Ha úgy érezzük, a különböző megváltozott élethelyzeteket (válás, új kistestvér születése, gyász) nehezen tudjuk kezelni.
  • Ha bizonytalannak érezzük magunkat, vajon helyesen jártunk-e el egy-egy nevelési kérdésben, és szakértői visszajelzést szeretnénk.

A tanácsadás előzetes időpont-egyeztetés után történik. Időtartam: kb. 60 - 90 perc

Foglalkozásvezető: Andree Tünde, pszichológus (06 30 857 4958)

 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!