Kezdőlap arrow Hírek arrow Friss hírek arrow Minden szülő életében eljön a pillanat
Minden szülő életében eljön a pillanat PDF Nyomtatás E-mail

Minden szülő életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, a falnak beszél, nem a gyerekének. Olyan, mintha nem is hallaná, hogy mit mondunk neki, vagy mintha az elhangzottak az egyik fülén bemennének, a másikon pedig ki. Mondunk neki, kérünk tőle valamit, és nem történik semmi. Előbb-utóbb minden szülő azt érzi, hogy a falnak beszél...

Örök téma, hogy nem értjük meg a gyermekeinket. Ez teljesen normális, hiszen generációs különbségek vannak közöttünk, a dackorszakban pedig egyébként is megváltoznak a kisgyermekek. Az addig aranyos csemete nem figyel, nem úgy reagál, mint korábban, ez pedig sok konfliktust szül - árulta el Andree Tünde Eszter pszichológus.

A másik korszak az úgynevezett kamaszkor, amikor a fiatalok egyik pillanatban visszahúzódók, aztán hirtelen mindenki elképedésére jelenetet rendeznek. A hangulatingadozások nagyon jellemzők erre az időszakra, de megfelelő hozzáállással sokat javíthatunk a helyzeten.

A megoldásokról itt tájékozódhat:

 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!