Pályaorientáció PDF Nyomtatás E-mail

Pályaválasztási tanácsadás serdülők és fiatal felnőttek számára

Az egyéni életút nagyon sajátos szakasza a pályaválasztás időszaka, amely sok ellentmondással és feszültséggel telített folyamat, melyben a társadalmi és egyéni tényezőknek egyaránt jelentősége van. Ezen tényezők között szerepel a személyiség, a családi háttér szerepe, az iskola, a pályaismeret, a közösség, a munkaerőpiaci szükséglet és a társadalmi struktúra.

A tanácsadás során a cél, hogy ezen tényezőket összeegyeztetve a lehető legjobb megoldás találjuk meg a szülőkkel együtt a gyermekek számára. A tanácsadás ideális esetben négy alkalmat vesz igénybe. Ez alatt az idő alatt közösen feltérképezzük a képességeket, az érdeklődést és a motivációt, a megfelelő pályaorientációs tesztek segítségével. A tanácsadást kisiskolás és serdülő korban megelőzi a szülőkonzultáció, amikor is részletes anamnézist veszek fel.

A tanácsadás előzetes időpont-egyeztetés után történik, időtartam: 50 perc

Foglalkozásvezető: Valentini Mária, tanácsadó szakpszichológus (06 30 463-2990)

 

 
< Előző

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!