Kezdőlap
Szülőkonzultáció PDF Nyomtatás E-mail
Természetes dolog, hogy egy szülő szeretne gyermekének a lehető legjobb szülője lenni – ehhez pedig olykor elkerülhetetlenül hozzá tartozik az elbizonytalanodás, tanácstalanság. Az is előfordulhat, hogy egy szülő és egy gyermek között nem zökkenőmentes a kommunikáció, nehezen tudnak ráhangolódni egymásra, és ez számos konfliktushoz vezethet. A gyerekek felnövekedésével folyamatosan változnak a problémák, melyektől a gyermek vagy a környezete szenved, és a gyors alkalmazkodás nem mindig sikerül zökkenőmentesen.
 
  • Vajon normális, ahogy a gyermekem viselkedik? Miért viselkedik így?
  • Szüksége van gyermekemnek terápiára? Ha igen, milyen típusúra?
  • Mit kellene tennem ebben a helyzetben?
  • Hogyan tudok gyermekemnek segíteni?
Amennyiben ilyen, vagy ezekhez hasonló kérdések merülnek fel, a szülőkonzultáció keretében lehetőség nyílik arra, hogy beszélgessünk a felmerülő problémákról, és közösen megtaláljuk a megoldás útját. Közösen, hiszen egy szülő gyermeke legjobb ismerője, egy független szakértő pedig segíthet külső szemmel rápillantani az adott élethelyzetre vagy problémára, és új megvilágításba helyezni azt, vagy kizökkenteni az elakadásból.
 
Mindig könnyen tudtam kapcsolódni a gyermeki léthez, ezért az egyetemi diplomám megszerzése óta - két évtizede - gyerekekkel foglalkozom. Ez alatt az idő alatt foglalkoztam gyermekotthonban élő gyermekekkel/fiatalokkal, EGYMI-ben dolgozva SNI-s gyermekekkel kerültem kapcsolatba, iskolapszichológusként betekintést nyertem az osztályon belüli életbe, ilyen gondokkal/problémákkal küzdhet egy iskolás gyermek az intézményben, szakszolgálatban dolgozva pedig a beszédproblémákkal (dadogás, diszfónia) küzdő gyermekek mentális megsegítését végeztem. Sokat foglalkoztam szorongó, magatartásproblémákkal, beilleszkedési gondokkal küzdő gyermekekkel, fiatalokkal is.
 
2008 óta magánrendelés keretén belül is dolgozom - az integratív szemlélet áll közel hozzám, hiszen minden gyermek/fiatal egyedi, összetett és megismételhetetlen és a maga komplexitásában kell rátekinteni.

Munkám során hangsúlyt fektetek saját önismeretem gazdagítására, szupervízióra és a folyamatos önképzésre.


A konzultáció időtartama alkalmanként 50 perc.

Foglalkozásvezető: Andree Tünde, pszichológus (06 30 857 4958)

 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!