Kezdőlap arrow Foglalkozások arrow 6 év feletti gyerekeknek arrow Terápiás foglalkozás kisiskolás korú gyermekek számára (7-12 év)
Terápiás foglalkozás kisiskolás korú gyermekek számára (7-12 év) PDF Nyomtatás E-mail

A kisiskolás gyermekek abba az életkorba léptek, melyben részben már szóban is ki tudják fejezni magukat, tudnak beszélni az őket foglalkoztató örömökről és bánatokról, és sok mindent meg is osztanak szüleikkel. Ám ebben az életszakaszban még nem tudnak magukra teljes mértékben rálátni, és gyakran a problémákra való megoldás sem a gyermek, sem a szülő számára nem nyilvánvaló.

A kisgyermekekkel kapcsolatos problémák legtöbbször leginkább a környezetet, azaz a családot, vagy az őket befogadó intézményeket (iskola) terhelik meg, hiszen a gyermek a problémáját saját részeként éli meg. Természetesen az is előfordulhat, hogy a gyermek szenved, a szülő pedig tehetetlennek érzi magát. Olykor a gyermek viselkedése otthon vagy az intézményben problémamentes, máshol pedig módon épp az ellenkezője.

Mindezekben a helyzetekben a gyermek és a gyermek környezete, elsősorban a szülők bevonása elengedhetetlen a változás eléréséhez, hiszen ők biztosítják a gyermek számára azt a közeget, melyben „gyógyulhat”, fejlődhet.

A gyermekekkel való munka során először egy-két konzultáció történik a szülővel, ezt követi két-három alkalommal a gyermek vizsgálata, végül ismét egy szülőkonzultáció keretében javaslattétel történik a terápia szükségességét, illetve annak módját illetően.

Az óvodás és kisiskolás korban leggyakrabban felmerülő nehézségek:

  • indulatosság, agresszió, dac
  • szorongás
  • bepisilés
  • alvásproblémák
  • beilleszkedési nehézségek
  • tanulási problémák
  • hangulati problémák
  • egyéb szokatlan viselkedés

A konzultáció időtartama alkalmanként 50 perc.

Foglalkozásvezető: Andree Tünde, pszichológus (06 30 857 4958)

 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!