Kezdőlap arrow Foglalkozások arrow Óvodásoknak 3 - 6 éves között arrow Iskolaérettségi vizsgálat (nagycsoportos óvodások)
Iskolaérettségi vizsgálat (nagycsoportos óvodások) PDF Nyomtatás E-mail
Az óvodáskorú gyermekek különböző területeken való képességeinek, erősségeinek és gyengeségeinek felmérése a szülő számára nehezebb, mint az iskolásoké, hiszen az óvodában vagy otthon a gyerekek nem kapnak olyan jellegű visszajelzést, mint az iskolában. Az iskoláskorhoz közelítő gyermek olykor fejtörést, bizonytalanságot okozhat a szülőnek: vajon megfelelnek képességei az iskolai elvárásoknak? Meg fog tudni küzdeni az akadályokkal? A képességvizsgálat átfogó képet nyújt a gyermekről a következő területek vizsgálatán keresztül:
 
Az óvodás korban leggyakrabban felmerülő nehézségek:
  • elsajátított készségek, képességek (a gyermek erősségei, esetleges fejlesztendő területei életkorához mérten)
  • igény szerint intelligenciavizsgálat
  • kapcsolatteremtési készsége
  • szociális viselkedése
A vizsgálat eredményéről a szülő számára írásos vélemény készül. A vizsgálatot követően lehetőség van szükség és igény esetén a megfelelő fejlesztési mód kiválasztására. A vizsgálat nem váltja ki a Pedagógia Szakszolgálat vizsgálatát és döntését!
A vizsgálat és az azt követő konzultáció összidőtartama 60 - 90 perc.

Foglalkozásvezető: Andree Tünde, pszichológus (06 30 857 4958)


 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!