Thai kismama masszázs PDF Nyomtatás E-mail

A thai masszázs alapvetően abban különbözik a nyugati típusú masszázsoktól – például a svéd masszázstól -, hogy míg az utóbbi az izmokat és a testet kezeli, addig a keleti kultúrában az “energiapályák szabad áramlásán” van a hangsúly. A keleti emberek világnézete ugyanis energiaalapú, szerintük mindennek az eredete az energia, a rezgés, az anyag is csak ennek egy megnyilvánulási formája. A tradicionális thai masszázs a szervezet öngyógyító erején alapul, összetett, testi, lelki és szellemi harmóniát segítő módszer.

A test és lélek kényeztetése, nem csak a kismamára, de a születendő babára is jótékony hatása van.
 
A kismamamasszázs jótékonyan befolyásolja:

  • a keringést
  • fájdalmas izomgörcsöket (alsó végtagi izomgörcsök)
  • medence tágulásakor jelentkező fájdalmakat
  •  a plusz teherviselésből adódó deréktáji fájdalmakat
  • várandósság alatt gyakorta jelentkező fejfájást
  • stresszes állapotot, hangulatingadozásokat…
Két fő fajtája van: az egyik szárazon laza pamutruhában végzett masszázs, a másik az olajos technikával végzett. Mindkét masszázsfajta földre tett matracon, oldalt fekvésben illetve ülésben történik.

 
A „száraztechnika a szemérmesebb várandósoknak javasolt. Ilyenkor a test energiavonalai mentén kötött sorrendben finom, lágy ringó mozdulatokkal nyomást gyakorlunk a láb, a derék, a hát és a nyak területén, hogy az igénybe vett testrészek megkönnyebbüljenek, ellazuljanak és felfrissüljenek. Különös figyelmet fordítunk hátfájás enyhítésére és az alsó végtag görcseinek oldására.
 
Az olajos kismamamasszázs is a test energiavonalait követi, de simító mozdulatokkal, aromaterápiás illóolajok segítségével lágy, simító  mozdulatokkal masszírozunk, ami segít a feszültségek oldásában, és a megterhelt testrészek ellazulásában.
A masszázst egy lepedővel történő indirekt kimozgatás előz meg, mely hatékonyan mobilizálja a  várandósság időszaka alatt jellemzően kötöttebb deréktáji részt.

A masszázs már a tervezés időszakában, a teherbeesés előtt elkezdhető, hiszen felkészíti a testet a várandósság időszakára.

Várandósoknál a terhesség 12. hetétől a 7. hónapig végezhető a masszázs.
A foglalkozás 40 - 50 percet vesz igénybe, függően a kismama állapotától.

Árak: 5.000,- Ft / alkalom vagy 13.500,- Ft / három alkalmas bérlet

Bejelentkezés Riz Emesénél a +36 20 590 2872 mobilszámon.
gyógytornász, BBMM babamasszázs oktató, babamasszőr, thai kismamamasszőr, thai aromaolajos masszőr, szék-irodai / manager masszőr

 
< Előző   Következő >

Bejelentkeznél?

Órarendünk részletesen tartalmazza a foglalkozások időpontját, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges az adott foglalkozás vezetőjénél telefonon vagy levélben a Kapcsolat menüponton keresztül!